LETS Zutphen informatieavond

LETS Zutphen informatieavond 7 september 2020
Datum:

“De haan is dood, de haan is dood”, schalt het in canon door de bloemrijke tuin in Zutphen-Zuid. Zes Letsleden zingen canons bij een kop koffie met cake en chocola. Het is één van de sociaal gerichte activiteiten van LETS Zutphen. In deze Coronatijd vinden sommigen het elkaar ontmoeten extra fijn, momenteel het liefst in de buitenlucht. Het bestuur stimuleert contact tussen leden door een leuke donatie per georganiseerde bijeenkomst.

Onderling contact is naast uitruilen van spullen en dienstverlening een doel, dat leden aanspreekt. Wie graag meer hoort over hoe LETS Zutphen en omgeving werkt krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een informatie-uurtje.

Letsleden trekken af en toe samen op en bieden elkaar goede, overbodig geworden spullen aan. Ook vinden mensen, die graag eens iets voor een ander doen en anderen, die juist kleine klusjes gedaan willen hebben, elkaar. Ze ontvangen en betalen niet met geld, maar met nappen. Door heel Nederland zijn vergelijkbare LETSorganisaties. Een automatisch boekhoudsysteem zorgt ervoor dat elk lid inzicht heeft in de inkomsten en uitgaven van nappen. Er komt geen Euro aan te pas.

Na ruim een uur wordt de vrolijke tuinsessie afgesloten met het lentelied ‘I like the flowers, I like the daffodils’. Hedi, die had gezegd dat ze niet kon zingen, maar wel dol op tuinen en koffie is, zingt toch mee. Evenals Manja, die juist op het samen zingen afkwam. Frank sluit af met een slotakkoord op de accordeon. De sonore stem van Arend oogst bewondering en na bedankjes fietst ieder huiswaarts. “Ik maak 5 nappen over hoor”, roept Hetty nog over haar schouder naar de gastheer, die zijn accordeon van de schouders laat glijden. Meld je aan bij info@letszuthpen.nl voor een informatiemoment en zie een uitnodiging met adres tegemoet.