LETS picknick 10 september 2016

LETS picknick 10 september 2016
Datum:

Een warme, zonnige zaterdagmiddag - ideaal voor onze jaarlijkse picknick. Ditmaal niet bij een LETSlid thuis, maar op een unieke locatie in Zutphen. Wat op het oog een uitgestrekt natuurgebied lijkt, is in feite een weelderig begroeid stuk gemeentegrond midden in een woonwijk: De Bijentuin aan de Braamkamp in de Zuidwijken. Een verscholen groene oase, sfeervol en intiem.

Hoewel de tuin vrij toegankelijk is waren we als LETSers de enige aanwezigen. Niet verkeerd. Bij binnenkomst door de poort kon je de partytent en de LETSvlag al zien, met een behoorlijk aantal LETSgenoten in de schaduw, op meegebrachte stoelen en kleden. Centraal stond een grote tafel, beladen met allerlei dranken en gerechten. Wat was er veel om van te genieten! Salades, hartige taarten, olijven, brood, fruit en sappen. Hoe is het mogelijk dat als LETSleden zomaar iets meebrengen, er zo'n heerlijk compleet assortiment ontstaat. Nou ja, sommigen misten de alcohol.

Natuurlijk was het eten maar bijzaak – het ging vooral om de onderlinge contacten. Gezellig kletsen, elkaar leren kennen, informatie uitwisselen. Er werd zelfs gehandeld.

'Dat zouden we vaker moeten doen', verzuchtte iemand tevreden. Mee eens. We hebben elkaar veel te bieden.

Marieke (88)